Læ i al slags vejr: Sådan vælger du det rigtige telt

Telt i skov
Læ i al slags vejr: Sådan vælger du det rigtige telt
Henrik Andersen
-
30/05/2023
-

Hvis begivenheder eller ferier skal holdes ude i naturen, skal du have et telt. Men telte kommer i mange størrelser og prisklasser, alt efter behovene du søger at dække. Her er en kort guide til forskellige telte.

Et telt til store arrangementer

Hvis du skal holde en havefest eller andet arrangement udenfor, skal du have læ til mange mennesker. Til det findes der både store telte, presenninger eller andet læ. Denne slags telte er store og kræver lidt ekspertise at sætte op. Hvis man ikke får brug for det efter arrangementet, kan man overveje at leje det, så det er en god ide at tjekke, om du har mulighed for teltudlejning i nærheden af dig. 

Store telte kan også blive lækkert indrettet og kan fås med mere inventar, som møbler, gulv eller lys. Du skal derfor vurdere, hvor meget af arrangementet der skal foregå i selve teltet.

Festivaller, camping eller backpacking

Hvis du derimod skal til festival, camping eller ud og backpacke, kan mindre telte gøre det. De mest almindlige telte har plads til en eller to personer, men de kan også fås til flere.

De kan derudover både fås som et simpelt soverum, der hurtigt sættes op, eller med et fortelt, hvor man kan sidde i læ for regn og spise morgenmad.

Sådanne telte er lidt dyrere end de mindre og mere besværlige at sætte op. Så hvis du rejser meget under turen, skal du overveje, om besværet ved opsætningen kan undgås.

Vælg et festivaltelt til den her slags ture, der er så praktisk som muligt. Vurder, hvor meget du vil give, og vælg det af bedst kvalitet inden for dit prisleje, så har du flere penge at bruge under resten af ferien.

Ude i det blå og under trætoppene

Bor man på en camping- eller festivalplads, kan man tillade sig at gå lidt ned i kvalitet. Skal man derimod ud på en helgarderet naturvandring, bør man være langt mere sikker på, at teltet er holdbart.

Hvis vind eller andet vejr gør skade på dit telt, har du nemlig ikke mulighed for lige at vende om, hvis du er kommet langt ud. Samtidig skal teltet stadig være praktisk og ikke for besværligt at pakke op og ned og være så komfortabelt, at du får den afslapning du skal bruge for at samle energi til næste dag.

Telte er meget forskellige, og du har mange muligheder, alt efter dine behov. Ligesom alt andet svinger de i pris efter størrelse og kvalitet, så vær opmærksom på, hvilke behov du har, afhængigt af hvilken lejligheden du skal bruge det til. Det bedste telt findes altid med et gennemtænkt valg.

Copyright 2024 - Pilanto Aps